Идеи за топинги за пица
Четвъртък 19 септември
Ако ви е омръзнало от кръгчета салам Пеперони или гъби и лук върху пицата, тук ви предлагаме няколко по-креативни и вкусни идеи за топинг на домашната ви пица. И помнете, че не е задължително винаги да използвате доматен сос като основа за пицата. Експериментирайте с песто, сос със сирене или не използвайте сос.
Препоръчваме ви с предложените по-долу топинги да използвате моцарела, освен ако не е уточнен друг вид сирене. Друг начин да опитате нови неща относно пицата е да направите сами тестото за нея или да използвате алтернативна основа, например от карфиол. Тези пици могат да бъдат приготвени във фурна или на грил, а каква да е формата им, решете вие – кръгла, правоъгълна или др.
ТОПИНГИ С МЕСО
Списъкът включва разнообразие от месни предложения за гарниране на пицата ви. Месото е предварително сготвено или сушено, за да може да се постави директно върху пицата.
Наденица, карамелизиран лук и резене
Пеперони, домати, гъби и лук
Пеперони, наденица, зелена чушка, лук и гъби
Барбекю сос, печено пиле, пресен лук и сирене Чедър
Царевица и пикантен италиански салам
Горгонзола, бекон, ябълки и червен лук
Печени червени чушки, чоризо и сирене Фета
Наденица и ананас
Пиле „Бъфало“ и синьо сирене
Горгонзола, сърцевина от артишок, прошуто, червен лук и домат
Смокини, прошуто и карамелизиран лук
Бекон и авокадо
Спанак, карамелизиран лук и бекон
Печено брюкселско зеле и бекон или панчета
ТОПИНГИ С МОРСКИ ПРОДУКТИ
Ако използвате морски продукти за гарниране на пици, то те трябва да бъдат предварително сготвени. Важно е също да отстраните възможно най-много течност или мазнина от тях преди да ги сложите върху пицата, за да не стане тя прекалено влажна.
Аншоа, домати, рикота и рукола
Моцарела и пушени стриди от консерва
Песто, скариди (разтворени като пеперуди), гъби и пармезан
Сардини, червен лук и черни маслини
Риба тон от консерва, червен лук и черни маслини
Маскарпоне или крем-сирене, пушена сьомга, каперси и червен лук
Скариди, овкусени с каджун, червени чушки, червен лук и чесън
ВЕГЕТАРИАНСКИ ТОПИНГИ
Песто с бял боб, домати, рукула и пармезан
Песто със сърцевини от артишок, сирене Фета, сушени домати и пармезан
Чеснов зехтин със сирене Грюер, карамелизиран лук и печена тиква
Козе сирене с рукола и червен лук
Пържени кръгчета патладжан и черни маслини
Спанак, сърцевина от артишок, чесън и червен лук
Зехтин, картофи, нарязани на прозрачно тънки кръгчета, листа салвия и сирене Фонтина
Смокини, сърцевина от артишок, сирене Горгонзола и балсамов оцет
Карамелизирано резене, лук, маслини и сирене Фонтина
Козе сирене, червено грозде и розмарин
Печени чушки, каперси и рикота
Гъби Портобело и кейл
Без, сос, сирене Фонтина, кейл, сладък картоф и червен лук
Карамелизиран лук, кейл и резени зелена ябълка
Бурата, рукола и много тънко нарязани кръгчета лимон
Брюкселско зеле, червен лук и рикота
Козе сирене, печено червено цвекло и рукола или листата от цвеклото
Източник: https://www.thespruceeats.com/