Идеи за топинги за пица

Четвъртък 19 септември

Снимка: iStock
Идеи за топинги за пица

 

Ако ви е омръзнало от кръгчета салам Пеперони или гъби и лук върху пицата, тук ви предлагаме няколко по-креативни и вкусни идеи за топинг на домашната ви пица. И помнете, че не е задължително винаги да използвате доматен сос като основа за пицата. Експериментирайте с песто, сос със сирене или не използвайте сос.

Препоръчваме ви с предложените по-долу топинги да използвате моцарела, освен ако не е уточнен друг вид сирене. Друг начин да опитате нови неща относно пицата е да направите сами тестото за нея или да използвате алтернативна основа, например от карфиол. Тези пици могат да бъдат приготвени във фурна или на грил, а каква да е формата им, решете вие – кръгла, правоъгълна или др.

 

ТОПИНГИ С МЕСО

Списъкът включва разнообразие от месни предложения за гарниране на пицата ви. Месото е предварително сготвено или сушено, за да може да се постави директно върху пицата.

 

Наденица, карамелизиран лук и резене

Пеперони, домати, гъби и лук

Пеперони, наденица, зелена чушка, лук и гъби

Барбекю сос, печено пиле, пресен лук и сирене Чедър

Царевица и пикантен италиански салам

Горгонзола, бекон, ябълки и червен лук

Печени червени чушки, чоризо и сирене Фета

Наденица и ананас

Пиле „Бъфало“ и синьо сирене

Горгонзола, сърцевина от артишок, прошуто, червен лук и домат

Смокини, прошуто и карамелизиран лук

Бекон и авокадо

Спанак, карамелизиран лук и бекон

Печено брюкселско зеле и бекон или панчета

 

ТОПИНГИ С МОРСКИ ПРОДУКТИ

Ако използвате морски продукти за гарниране на пици, то те трябва да бъдат предварително сготвени. Важно е също да отстраните възможно най-много течност или мазнина от тях преди да ги сложите върху пицата, за да не стане тя прекалено влажна.

 

Аншоа, домати, рикота и рукола

Моцарела и пушени стриди от консерва

Песто, скариди (разтворени като пеперуди), гъби и пармезан

Сардини, червен лук и черни маслини

Риба тон от консерва, червен лук и черни маслини

Маскарпоне или крем-сирене, пушена сьомга, каперси и червен лук

Скариди, овкусени с каджун, червени чушки, червен лук и чесън

 

ВЕГЕТАРИАНСКИ ТОПИНГИ

Песто с бял боб, домати, рукула и пармезан

Песто със сърцевини от артишок, сирене Фета, сушени домати и пармезан

Чеснов зехтин със сирене Грюер, карамелизиран лук и печена тиква

Козе сирене с рукола и червен лук

Пържени кръгчета патладжан и черни маслини

Спанак, сърцевина от артишок, чесън и червен лук

Зехтин, картофи, нарязани на прозрачно тънки кръгчета, листа салвия и сирене Фонтина

Смокини, сърцевина от артишок, сирене Горгонзола и балсамов оцет

Карамелизирано резене, лук, маслини и сирене Фонтина

Козе сирене, червено грозде и розмарин

Печени чушки, каперси и рикота

Гъби Портобело и кейл

Без, сос, сирене Фонтина, кейл, сладък картоф и червен лук

Карамелизиран лук, кейл и резени зелена ябълка

Бурата, рукола и много тънко нарязани кръгчета лимон

Брюкселско зеле, червен лук и рикота

Козе сирене, печено червено цвекло и рукола или листата от цвеклото

 

Източник: https://www.thespruceeats.com/