7 подправки за риба и морска храна

Вторник 26 юли

Снимка: iStock
7 подправки за риба и морска храна

 

Вкусът на рибата може да бъде описан по много начини – от сладък и деликатен, до силен и блатен. Но съчетаването на риба или морска храна с някоя от тези 7 пресни билки, ще обогати вкуса им и ще ги превърне в неустоими за трапезата ви.

 

Босилек

 

 

Босилекът е перфектен за риба. Не се колебайте да използвате различни видове босилек, тъй като вкусът на всеки вид е различен – сладък босилек, свещен босилек, тайландски босилек.

 

Дафинов лист

 

 

Дафиновият лист принадлежи към семейство Лаврови. Уникалният му аромат перфектно се съчетава с деликатни на вкус риби като треска и тилапия. Дафиновият лист е подходящ и за овкусяване на рибни чаудъри и супи. Няма как да сбъркате с вкуса на дафиновия лист.

 

Копър

 

 

Копърът се смята за най-основната и подходяща подправка за риба и морска храна. Няма да сбъркате, ако добавите малко пресен копър във всяко ястие с риба или морски продукти. Копърът е много подходящ и за добавяне към топли или студени сосове за риба, както и за салати с риба или морски продукти.

 

Майорана

Майораната има сладък и пикантен вкус - по-мек и не толкова натрапчив вкус като този на ригана. Тя е от семейството на ментата. Много хора определят вкуса и като леко цитрусов и боров. Майораната вирее в дивата природа в средиземноморските страни като Кипър, Турция и Гърция.

 

Естрагон