7 подправки за риба и морска храна
Вторник 26 юли

Вкусът на рибата може да бъде описан по много начини – от сладък и деликатен, до силен и блатен. Но съчетаването на риба или морска храна с някоя от тези 7 пресни билки, ще обогати вкуса им и ще ги превърне в неустоими за трапезата ви.
Босилек
Босилекът е перфектен за риба. Не се колебайте да използвате различни видове босилек, тъй като вкусът на всеки вид е различен – сладък босилек, свещен босилек, тайландски босилек.
Дафинов лист
Дафиновият лист принадлежи към семейство Лаврови. Уникалният му аромат перфектно се съчетава с деликатни на вкус риби като треска и тилапия. Дафиновият лист е подходящ и за овкусяване на рибни чаудъри и супи. Няма как да сбъркате с вкуса на дафиновия лист.
Копър
Копърът се смята за най-основната и подходяща подправка за риба и морска храна. Няма да сбъркате, ако добавите малко пресен копър във всяко ястие с риба или морски продукти. Копърът е много подходящ и за добавяне към топли или студени сосове за риба, както и за салати с риба или морски продукти.
Майорана
Майораната има сладък и пикантен вкус - по-мек и не толкова натрапчив вкус като този на ригана. Тя е от семейството на ментата. Много хора определят вкуса и като леко цитрусов и боров. Майораната вирее в дивата природа в средиземноморските страни като Кипър, Турция и Гърция.
Естрагон
Естрагонът е основна подправка във френската кухня. Той добавя лекота и деликатност във вкуса на рибните ястия.
Мащерка
Мащерката е много подходяща за всякакви рецепти с риба и морски продукти, но трябва да се внимава с количеството. Ако се добави по време на готвене, вкусът на мащерката се развива и става по-наситен.
Розмарин
Ароматен и красив, розмаринът е чудесна подправка за риба и морска храна, а и е универсален. Може да бъде използван както пресен, така и сушен, но пресният розмарин има малко по-цитрусов вкус.