5 заготовки за салати за през седмицата

Четвъртък 9 март

Снимка: iStock
5 заготовки за салати за през седмицата

 

Пригответе си плик с някоя от изброените по-долу заготовки за салата в неделя и те ще се запазят свежи, хрупкави и без да увехнат през цялата работна седмица. Остава само да довършите салатата с топинг или дресинг по ваш вкус и ще се наслаждавате на вкусни салати няколко дни подред.

 

1. По-модерен вариант на зелената салатабрюкселско зеле + сарепска горчица (салатен синап) + зелена ябълка

Комбинирайте нарязаното на тънки филийки брюкселско зеле, накъсаните листа салепска горчица и фини резени зелена ябълка. Добавете лимонов сок, за да предпази ябълките от потъмняване и разбъркайте всичко много добре. Брюкселското зеле и листата горчица са достатъчно твърди, за да увехнат в рамките на няколко дни. Ако добавите към тази комбинация запечено във фурна или на тиган пилешко месо, ще получите засищащо ястие. Но съчетанието от зеленчуците и ябълката ще ви очарова и овкусена с най-лесния дресинг - винегрет.

 

 

2. Използвайте спирализатор за зеленчуци

Този кухненски инструмент ще ви помогне да си направите по-интересна заготовка за салата. Направете спирали от тиквичка, които можете да съчетаете с хрупкаво тофу на тиган или натрошено сирене. Нарязани по този начин тиквичките остават стегнати и плътни, така че няма опасност след няколко дни да ги намерите размекнати.

 

3. Мислете смело, горчиво и хубаво – кейл и радичио

Нарежете на тънко листа кейл и радичио и ще получите цветни панделки от витаминозни зеленчуци, които ще издържат цяла седмица. Съчетават се идеално с яйце под всякаква форма, както и с дресинг с по-силен вкус.