5 пълноценни закуски под 100 калории

Петък 27 март

5 пълноценни закуски под 100 калории

 

Заредете се с енергия от тези вкусни и здравословни закуски, съдържащи под 100 калории.

Освен тях, шепа микс от ядки /80 г/ също са чудесна закуска за между храненията. Ядките са добър източник на белтъчини, на калий, който е от важно значение за намаляване на риска от високо кръвно налягане, както и на магнезий, който пък ни помага да превръщаме храната, която приемаме в енергия.

ХУМУС

Нахутът е невероятно добър продукт. С високо съдържание на белтъчини и фибри, както и на повече от 10 микронутриенти, сред които минерала мед, който помага за здравето на кожата и косата, нахутът е чудесна хранителна закуска.


ЕНЕРГИЙНИ ТОПЧЕТА

Екипът на Джейми Оливър работи наистина усилено, за да създаде тези балансирани откъм хранителни вещества и пълни с вкус енергийни топчета, които осигуряват перфектния тласък от енергия. Насладете се на порция от две топчета за лека закуска между храненията.ПАСТЕТ ОТ БАКЛА

Варивата и бобовите култури съдържат много белтъчини – чудесни за поддържане на мускулите – и фибри, които помагат за доброто ни храносмилане. Освен това те са с ниско съдържание на наситени мазнини, което спомага за поддържане на сърдечно-съдовата система.

ДИП ОТ КИСЕЛО МЛЯКО С МЕНТА

Този прост дип е толкова лесен за топене. Сервирайте го с различни, нарязани като пръчици, зеленчуци за една приятна и лека закуска. Децата също могат да приготвят този дип и да си изберат какви зеленчуци ще топят в него.ЗАМРАЗЕН МНОГОПЛАСТОВ СЛАДКИШ ОТ КИСЕЛО МЛЯКО

Този сладкиш съдържа само натурални съставки - кисело мляко и различни плодове, които придават цвят на различните слоеве. Използвайте каквито плодове имате под ръка. Съхранявайте във фризера и си отрязвайте по едно парче, когато ви се прияде нещо сладко.  

 

 

Автор: JAMIEOLIVER.COM