5 коледни рецепти, изискващи предварителна подготовка

Понеделник 4 декември

Снимка: iStock
5 коледни рецепти, изискващи предварителна подготовка

 

До Коледа остават броени дни.

Официално сезонът на подготовката за празника вече е открит.

Спокойно можем да планираме празничните украса, подаръци и меню, да правим списъци, да обменяме идеи с приятели и колеги.

Макар че всички дейности по подготовката за Коледа са приятни, една идея по-приятно е приготвянето на сладки изкушения за празника. Това са сладки и сладкиши, които приготвяме само веднъж в годината, за Коледа.

Предлагаме ви 5 сладки коледни рецепти, които изискват да помислите по-отрано за тяхното приготовление.

 

КОЛЕДНИ ПАЙЧЕТА

Малките коледни пайчета традиционно се приготвят за Коледа в Западна Европа. Те са трайни и могат да се поднесат като подарък лакомство за празника. Пълнежът за пайчетата е добре да се направи 30 дни преди приготвянето им.

https://www.24kitchen.bg/recipe/koledni-pajcheta

 

 

КОЛЕДЕН ЩОЛЕН

Коледният щолен е традиционен немски сладкиш, приготвян за Коледа. Да го приготвите сами и да го съхранявате до коледния ден със сигурност ще ви донесе истинско удоволствие.

https://www.24kitchen.bg/recipe/koleden-shtolen

 

АНГЛИЙСКИ КОЛЕДЕН КЕЙК

Традиционният английски коледен кейк е богат – с пълнеж от сушени плодове, ром и канела и украсен с крем. Пълнежът за кейка също изисква да престои няколко дни. При поднасяне завържете кейка с широка панделка, която ще му придаде неустоим вид.

https://www.24kitchen.bg/recipe/anglijski-koleden-kejk

 

СЛАДКИ „ЧЕРВЕНИЯТ НОС НА РУДОЛФ“

Тестото за тези коледни сладки е универсално. Но за да се получат от изпечените сладки истински еленета Рудолф, ще трябва да си поиграете с два вида глазура и с разноцветен марципан.

https://www.24kitchen.bg/recipe/sladki-cherveniat-nos-na-rudolph

 

ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ С ЯДКИ

Какво по-хубаво от това в кухнята ви да замирише на шоколад преди Коледа? Тези шоколадови бонбони се правят бързо и лесно, стига да сте усвоили темперирането на шоколада, поне на теория – вижте тук.

Насладете се на собственоръчно направените шоколадови кръгчета, поръсени с ядки, седнали до елхата, в компанията на приятели.

https://www.24kitchen.bg/recipe/shokoladovi-bonboni-s-iadki

 

Не забравяйте, че ако се регистрирате на сайта на 24KITCHEN, можете да запазвате любимите си рецепти и лесно да се връщате към тях. А ако рецептата ви хареса, отбележете го като натиснете символа „сърчице“.

 

Весели празници!