5 идеи за брънч
Понеделник 17 май
Колкото по-заети сме в ежедневието си, толкова по-голяма нужда имаме да не забравяме за удоволствието от късната закуска през почивните дни. За един хубав брънч е достатъчно да комбинираме най-доброто от закуската и обяда и така ще може да отделим достатъчно време както за излежаване, така и за вкусна храна, съпроводена с разговори.
За брънч може да се поднесе всичко – и сладко, и солено, и хрупкаво, и кремообразно, важното е да е лесно за приготвяне и да е вкусно.
След натоварената със задачи и пазаруване събота, можем заслужено да се отдадем на протяжна неделна закуска с тези няколко лесни за приготвяне рецепти.
Холандска палачинка
Палачинките са традиционна неделна закуска, но приготвянето им отнема време и неотлъчно стоен/присъствие до котлона. Затова голямата палачинка лесно ще се превърне в героя на брънча. Необходими са само 6 съставки и тиган с огнеупорна дръжка, за да приготвите голяма палачинка, която лесно се гарнира както със сладки, така и със солени продукти.
Продукти:
3 яйца
½ ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. брашно
1 ч.л. ванилия
¼ ч.ч. захар
¼ ч.л. сол
2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 230 градуса.
2. Разбийте яйцата и прясното мляко енергично.
3. Добавете брашното, солта, захарта и ванилията и разбийте до хомогенност. Не трябва да се разбива прекалено дълго.
4. Поставете чугунен тиган (20 см) с маслото във фурната. Щом маслото се разтопи, го разстелете по цялото дъно на тигана. Изсипете сместа за палачинката. Печете по средата на фурната 15 минути, докато палачинката се надигне и придобие тъмнокафяв цвят.
5. Готовата палачинка поръсете с пудра захар, канела, кленов сироп и пресни плодове. Нарежете на триъгълни парчета и поднесете.
Пържени филийки на фурна