4 рецепти с френски сирена
Неделя 27 февруари
Франция с право се гордее със сирената си, те са сред най-добрите в света. Сирената се съчетават идеално с макарони или картофи, както ще видити в предложенията по-долу. Но те също така могат да бъдат съставка и на други различни ястия, включително и на десерти.
Макарони със сирене във френски стил
Тази рецепта за макарони със сирене е с кадифена консистенция и богат вкус. Приготвянето на ястието отнема само 40 минути, заедно с печенето. Поднесете тези макарони със сирене като гарнитура изненада по време на вечеря или като основно ястие в някоя зимна вечер, прекарана в планината.
Продукти:
6 порции, 40 минути
450 г дребни макарони
1 скилидка чесън
2 с.л. безсолно масло, разтопено
1 ¼ ч.ч. крем фреш
2 ч.ч. настъргано сирене Грюер
2 ч.ч. настъргано сирене Кантал
½ ч.л. сол
¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
1/3 ч.ч. сухи хлебни трохи
Начин на приготвяне:
1. Сварете макароните според указанията на пакета и ги прецедете. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Докато макароните се варят, настържете крайчето на обелената скилидка чесън и разпръснете на дъното на тава с вместимост 3 литра или в отделни керамични купички. След това намажете дъното и стените на съда с разтопено масло.
3. Изсипете сварените и изцедени макарони в тавичката. Към тях добавете крем фреш (или заквасена сметана), 1 ½ ч.ч от двата вида настъргано сирене, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
4. Поръсете макароните с хлебните трохи и остатъка от настърганите сирена. Печете 20-25 минути, докато се образуват балончета по повърхността, а цветът стане златист. Поднесете ястието веднага.
Суфле със сирене