3 идеи за айс кафе
Сряда 17 август
Айс кафето е класическа напитка за наслада в горещите летни дни. То се приготвя лесно и в домашни условия.
Трябва само да направите 200 мл силно кафе по ваше предпочитание – еспресо, с машина с филтър, с френска преса или с Хемекс и да го оставите да изстине напълно. Добавете 50 мл прясно мляко и няколко кубчета лед и разбъркайте. Подсладете с домашно приготвен захарен сироп или кленов сироп. Леденото кафе е чудесно и с алтернативно мляко – овесено или бадемово, например.
Айс лате
Пригответе си това айс лате за освежаване у дома. Смесете 2 чашки кафе еспресо с 2 с.л. захар в голяма чаша, докато кафето още е горещо. Щом захарта се разтопи, добавете кубчета лед, за да се охлади кафето. Добавете 100 мл прясно мляко и разбъркайте енергично.
Студена запарка
За да си направите студено „сварено“ кафе, смелете 50 г кафе на зърна в кафемелачка. В стъклена кана смесете смляното кафе с 400 мл студена вода и го оставете да престои 1 ден. Прецедете кафето, след това сервирайте като разредите кафето с 2 части вода. Добавете мляко и подсладител по ваш избор.
Кафе Далгона