Описание
Това вълнуващо кулинарно предаване обръща внимание на странни, диви, дори скандални личности и места, които ни помагат да опознаем световния културен пейзаж с помощта на случки от истинския живот.
Това вълнуващо кулинарно предаване обръща внимание на странни, диви, дори скандални личности и места, които ни помагат да опознаем световния културен пейзаж с помощта на случки от истинския живот.
Изхвърлен от дома си по време на коледните празници, Тони се приютява в хотел в Ню Йорк и събира екипа си, за да му помогне да открие истинския смисъл на Коледа. Гости на шеф-готвача са Кристофър Уокън, Нора Джоунс, Саманта Браун, Дейв Арнолд и др.
Мистериозна, следколониална Африка. Тази страна е имала лошо минало, но преживява по-светло настояще. Зашеметяващо красива страна с удивителна, вкусна и разнообразна кухня.
Новата Ривиера. Движейки се по вода от пристанище до пристанище, откриваме следващото страхотно място за ваканция. Гид на Тони е шеф-готвачът Мате Янкович, който му разказва за богатата история на страната и го запознава с една от най-вкусните кухни.
Всяка година, някои от най-великите и световноизвестни готвачи се събират на отдалечено и необичайно място, за да изучават значението на суровото готвене, използвайки местни съставки във възможно най-натурален вид. Този път събитието се провежда в Токио и префектура Ишикава.
Любопитството на Тони към континентална Португалия го отвежда в Лисабон. С помощта на традиционната музика фадо, местни готвачи и писатели, Тони успява да стигне до сърцето на града.
Канзас Сити се отъждествява с барбекю. Тони отива на барбекю угощение заедно с добрия си приятел и съмишленик Замир. Тони и Замир виждат и опитват всичко – от свински ребра и изгорелите краища до разнообразието от пикапи за барбекю.
Тони ненавижда Скандинавия, но след като наскоро е открил, че най-многобройната група от негови приятели и фенове във Facebook са от Финландия, той се отправя натам, за да разбере защо това е така.
Долна Калифорния е била място за лесно бягство, за бърза ваканция от другата страна на границата. Днес, обаче, наркокартелите и нарастващата престъпност плашат туристите. Но това не значи, че там все още няма страхотна храна. Тони прекосява границата, за да отиде в Тихуана.
Гастрономическата столица на Малайзия Мелака представя смесица от кухните на китайските търговци заселници, индийските работници и етнически малайзийци. Тони изучава остров Пенанг по време на празненствата на Лунната Нова година.
Културната столица на Австралия в момента преживява истински подем. Сидни е олицотворение на сърф културата, плажната култура, ресторантската култура, всичко с азиатско измерение. И кулинарната сцена е невероятна. Това е голям град със собствен облик, който ще изследваме в пълна степен.
Музикалната инди сцена, барбекюто, камионите за храна, езерата и реките... Тони се потопява в Остин по време на музикалния фестивал „На юг от югозапад“.
Семейните корени на Тони се простират до Франция, но той никога не е бил в тази част на Франция. Местният шеф-готвач Людо Лефевр ще му бъде личен гид по време на опознаването на Бургундия.
Тони опитва вкусовете на Доминиканската република, сред които е ястие от емпанада и почти замразена бира, пържен салам с плантани. И още – хеликоптер ще го отведе до полуостров Самана за обяд.
Както мнозина твърдят, това е най-добрият кулинарен регион на Италия. Известният готвач Майкъл Уайт знае това най-добре. Този епизод, свързан с тема, която го очарова и относно която е любопитен, е много личен за Тони.
Тони е в Рио, за да открие невиждания град. Експлозия от цветове, вкусове, страст, графити и уникална култура. Той ще посети известните фавели с местния писател Линс и ще се срещне с бразилския готвач Алекс Атала.
Сезонът свършва с обиколка на Бруклин. Към Тони се присъединяват актьорите от сериала „Наркомрежа“ и рапъра Талиб Куели. И още – споделено хапване с известния готвач Ерик Рипер в „Brooklyn Fare“.