Свежата Анабел

Свежата Анабел

©2010 Annabel Langbein Media
Свежата Анабел

Описание

На фона на спиращите дъха планини на Нова Зеландия и сред изобилие от свежи продукти и занаятчийски храни, Анабел разкрива удоволствието от готвенето със собственоръчно отгледани зеленчуци и плодове.

В напълно обикновената си кухня в семейната си хижа до езерото Уанака Анабел ни показва колко е лесно да приготвяме качествена храна в забързаното си ежедневие. 

Във всеки епизод от първи сезон на предаването Анабел се среща с местни производители и занаятчии. След това съчетава продуктите със сезонни зеленчуци и плодове от собствената си градина, за да получи прости, но вкусни ястия. 

Вторият сезон на „Свежата Анабел“ вдъхновява зрителите да си починат от натовареното ежедневие и да се насладят на простите удоволствия в живота.

В третия сезон ще преминем през годишните сезони, докато Анабел приготвя лесни и вкусни ястия, вдъхновени от непрестанно променящата се прясна продукция, която тя бере от голямата си изобилна овощна и зеленчукова градина.

Епизоди

Сезон 3
  • 1

    Вдъхновение от Азия

    +

    Анабел се отправя на север към залива Хоукс, за да се срещне с фермер, който отглежда свободно говеда от породата вагиу. След като се отбива в местна органична ферма за аспержи по пътя, тя ще направи празнично пролетно ястие.

  • 2

    Празнуване на пролетта

    +

    Пролетта е вече и в градината на Анабел в Уанака и тя бере първите хрупкави шушулки снежен грах, за да ги използва в тайландска салата с моркови. А след това, с жълтия си пикат отива да се срещне с майстор на ръчно изработен шоколад. По-късно ще направи вечеря с азиатски вкусове.

  • 3

    Пресни продукти от фермата

    +

    Пролетта е идеалното време за бране на нежен кресон. Анабел посещава ферма с устойчиво развитие, където освен че си набира кресон, тя събира и пресни яйца, за да сготви с тях здравословно ястие върху багажника на пикапа си за гладните работници във фермата.

  • 4

    Бърза вечеря

    +

    Няма нищо по-пролетно от ягодите, затова Анабел няма търпение да изцапа ръцете си с първите плодове за годината. Тя се отправя на север към ферма за ягоди, носейки за подарък маслен сладкиш, за да го сподели с фермера.

  • 5

    Тексаско-мексикански ястия

    +

    През пролетта Анабел е засадила традиционните за Мексико три сестри в градината – царевица, боб и тиквички. Сега е време реколтата да бъде събрана и да бъде претворена в ястие в стил текс-мекс. Тя съчетава трите продукта в салата с безглутенова киноа.

  • 6

    Дни за салата

    +

    Винаги готова за приключения, Анабел тръгва на север към ферма за биволи, за да се срещне с двойка, която прави биволски кисело мляко и сирена. Тя носи богатата на вкус торта „Черно кадифе“, която перфектно се съчетава с кремообразното биволско кисело мляко и къпините от фермата.

  • 7

    Улов на деня

    +

    Анабел става рано, изпича едно пиле и се отправя на риболовна експедиция. Тя помага на местните рибари в примамването на рибата и прави за обяд рулца с печено пиле. След успешния риболов Анабел показва как се филетира прясна риба.

  • 8

    Моята италианска трапеза

    +

    Есен е и Анабел е заета със сезонната си беритба и с приготвянето на универсална доматена пасата, която ще използва през зимата. Взима един буркан от нея, когато отива на посещение при местен винопроизводител, известен както с прошутото си, така и с виното си Пино ноар.

  • 9

    Щипка подправки

    +

    Анабел чества изобилната есенна реколта като отива да бере от богатото на плод лешниково дърво на съседите си. В знак на благодарност тя ги кани на вечеря и ги угощава с вдъхновени от индийската кухня ястия – домашен хляб парата, пикантно касунди и бавно печена агнешка плешка с орехова салата.

  • 10

    Богата реколта

    +

    Анабел се наслаждава на разходка с колело и пикник край реката с местния хлебар, който доставя ръчно правен хляб на клиентите си с електрическо колело. Анабел носи у дома хляб с квас, от който ще направи хрупкава брускета за салата „Панцанела“ с узрели на слънце домати от нейната градина.

  • 11

    Храна за мразовити дни

    +

    Посред зима Анабел се отправя към зашеметяващите снежни Южни Алпи, за да опита да кара шейна с кучешки впряг и да сготви затопляща пилешка супа, която да сподели със спътниците си. След като се връща в хижата си в Уанака тя прави френско класическо ястие – петел във вино.

  • 12

    Близкоизточна магия

    +

    Анабел нахлузва гумените си ботуши, за да посети кошара за овце високо в планината, събрани за годишното им стригане. Докато стригачите работят Анабел приготвя за тях обяд от сандвичи с пържола с червено цвекло и сос от хрян.

  • 13

    Зимен празник

    +

Рецепти