©2010 Annabel Langbein Media
Свежата Анабел

Описание

На фона на спиращите дъха планини на Нова Зеландия и сред изобилие от свежи продукти и занаятчийски храни, Анабел разкрива удоволствието от готвенето със собственоръчно отгледани зеленчуци и плодове.

 

 

Епизоди

Сезон 3
 • 1

  Вдъхновение от Азия

  +

  Анабел се отправя на север към залива Хоукс, за да се срещне с фермер, който отглежда свободно говеда от породата вагиу. След като се отбива в местна органична ферма за аспержи по пътя, тя ще направи празнично пролетно ястие.

 • 2

  Празнуване на пролетта

  +

  Пролетта е вече и в градината на Анабел в Уанака и тя бере първите хрупкави шушулки снежен грах, за да ги използва в тайландска салата с моркови. А след това, с жълтия си пикат отива да се срещне с майстор на ръчно изработен шоколад. По-късно ще направи вечеря с азиатски вкусове.

 • 3

  Пресни продукти от фермата

  +

  Пролетта е идеалното време за бране на нежен кресон. Анабел посещава ферма с устойчиво развитие, където освен че си набира кресон, тя събира и пресни яйца, за да сготви с тях здравословно ястие върху багажника на пикапа си за гладните работници във фермата.

 • 4

  Бърза вечеря

  +

  Няма нищо по-пролетно от ягодите, затова Анабел няма търпение да изцапа ръцете си с първите плодове за годината. Тя се отправя на север към ферма за ягоди, носейки за подарък маслен сладкиш, за да го сподели с фермера.

 • 5

  Тексаско-мексикански ястия

  +

  През пролетта Анабел е засадила традиционните за Мексико три сестри в градината – царевица, боб и тиквички. Сега е време реколтата да бъде събрана и да бъде претворена в ястие в стил текс-мекс. Тя съчетава трите продукта в салата с безглутенова киноа.

 • 6

  Дни за салата

  +

  Винаги готова за приключения, Анабел тръгва на север към ферма за биволи, за да се срещне с двойка, която прави биволски кисело мляко и сирена. Тя носи богатата на вкус торта „Черно кадифе“, която перфектно се съчетава с кремообразното биволско кисело мляко и къпините от фермата.

 • 7

  Улов на деня

  +

  Анабел става рано, изпича едно пиле и се отправя на риболовна експедиция. Тя помага на местните рибари в примамването на рибата и прави за обяд рулца с печено пиле. След успешния риболов Анабел показва как се филетира прясна риба.

 • 8

  Моята италианска трапеза

  +

  Есен е и Анабел е заета със сезонната си беритба и с приготвянето на универсална доматена пасата, която ще използва през зимата. Взима един буркан от нея, когато отива на посещение при местен винопроизводител, известен както с прошутото си, така и с виното си Пино ноар.

 • 9

  Щипка подправки

  +

  Анабел чества изобилната есенна реколта като отива да бере от богатото на плод лешниково дърво на съседите си. В знак на благодарност тя ги кани на вечеря и ги угощава с вдъхновени от индийската кухня ястия – домашен хляб парата, пикантно касунди и бавно печена агнешка плешка с орехова салата.

 • 10

  Богата реколта

  +

  Анабел се наслаждава на разходка с колело и пикник край реката с местния хлебар, който доставя ръчно правен хляб на клиентите си с електрическо колело. Анабел носи у дома хляб с квас, от който ще направи хрупкава брускета за салата „Панцанела“ с узрели на слънце домати от нейната градина.

 • 11

  Храна за мразовити дни

  +

  Посред зима Анабел се отправя към зашеметяващите снежни Южни Алпи, за да опита да кара шейна с кучешки впряг и да сготви затопляща пилешка супа, която да сподели със спътниците си. След като се връща в хижата си в Уанака тя прави френско класическо ястие – петел във вино.

 • 12

  Близкоизточна магия

  +

  Анабел нахлузва гумените си ботуши, за да посети кошара за овце високо в планината, събрани за годишното им стригане. Докато стригачите работят Анабел приготвя за тях обяд от сандвичи с пържола с червено цвекло и сос от хрян.

 • 13

  Зимен празник

  +

  В търсене на специални продукти за празнична вечеря, Анабел се запознава с двойка, отглеждаща трюфели във фермата си на Южния остров. Вечерта тя кани новите си приятели за традиционна печена пуйка с пълнеж от кайсии и мини тортички „Павлова“ с кафява захар.