Огнена страна

Сезон 1
00:30

Описание

Поредицата разкрива тайните на една от най-красивите страни в Европа. От човешките кули в Каталуня, циганската общност в Сакромонте, Гранада, столицата Мадрид до средновековните градчета на Галисия, Алекс ни показва една невиждана досега Испания.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Епизод 1

  +

  Алекс ще започне своята испанска одисея с дегустация на изисканите вина в Ла Риоха и с фестивала „Сан Фермин“ в Памплона. След това ще пътува до Барселона, за да се потопи в истинския дух на каталунската общност.

 • 2

  Епизод 2

  +

  Алекс ще тръгне на пътешествие по крайбрежието Коста Бланка до град Валенсия, известна с паелята си. След това тя ще спре в курорта Бенидорм и ще опита местен деликатес на не много известния остров Табарка, оазис на мир и спокойствие.

 • 3

  Епизод 3

  +

  Алекс ще продължи пътуването си през пустинята Табернас, в Андалусия. Тя ще посети известна снимачна площадка преди да стигне до Гранада - големият финал на нейното пътуване. Тук ще се запознае с произхода на най-известния танц в Испания - фламенко.

 • 4

  Епизод 4

  +

  Алекс ще посети Марбея, за да научи нейната история. Следващата спирка е Херес, където Алекс ще научи за шерито и ще се възхити на удивителните танцуващи коне. След това Алекс ще завърши пътуването си в удивително красивия град Севиле.

 • 5

  Епизод 5

  +

  Алекс ще посети вятърните мелници на Консуегра и древния град Саламанка. Но акцентът на нейното пътуване ще бъде Мадрид, където ще види величествени и исторически сгради и ще се срещне със забележителни и пламенни хора.

 • 6

  Епизод 6

  +

  Алекс се отправя към северозападната част на страната, започвайки от суровото крайбрежие на Галисия, където опитва необичаен местен деликатес. Обиколка на Испания на Алекс ще завърши в Сантяго де Компостела - най-духовният град в Испания.