Описание
Акис Петрецикис иска да опознае кухнята в най-отдалечените кътчета на Гърция. Готви в казани, сплита чесън, търси гъби, готви местна паста и черпи вдъхновение от най-уникалните рецепти на страната.
Акис Петрецикис иска да опознае кухнята в най-отдалечените кътчета на Гърция. Готви в казани, сплита чесън, търси гъби, готви местна паста и черпи вдъхновение от най-уникалните рецепти на страната.
За пръв път Акис Петрецикис не готви, а наблюдава и учи рецепти. Пътуването му започва от остров Лесбос, където опитва ястието кешкек, което къкри 24 ч. в казани. Включва се в раздаването на храна и среща един от последните традиционни грънчари.
Акис пропътува 800 км от Атина до Еврос, на гръцко-турската граница, където събирането около трапезата е повод за празник. Той за първи път готви във военен лагер – приготвя фасолада, (супа от бял боб), но резултатът е различен от очакваното.