Описание
В уютната си кухня Ейнсли проучва вълнуващи вкусове от различни кулинарни традиции по света, посрещайки известни гости, всеки от които носи собствени специалитети – от суя кебап до кесадии.
В уютната си кухня Ейнсли проучва вълнуващи вкусове от различни кулинарни традиции по света, посрещайки известни гости, всеки от които носи собствени специалитети – от суя кебап до кесадии.
В първия епизод от тази поредица Ейнсли показва как подправките могат да направят чудеса с ястията, сред които шакшука с рас ел ханут и пикантна британска класика с мексиканска нотка.
Ейнсли се връща в кухнята си и този път изследва плодовите вкусове - солени или сладки - с готвача Ейприл Джаксън и актьора и комик Джон Хи, с които приготвя пържен свински котлет и ябълки със сос от мисо.
Ейнсли Хариът изследва огромната гама от вкусове, както солени, така и сладки, които сирената предлагат. Към него се присъединяват готвачът Сам Холанд и специалният гост Дона Престън. Ейнсли приготвя малки баски чийзкейкове с компот от портокали.
В този епизод Ейнсли доказва, че сладките вкусове не са само за десерти. Приготвя тарт татен от тиква и посреща в кухнята си актрисата Самия Лонгшамбон.
Ейнсли Хариът празнува най-свежите вкусове с Алдо Зили, който ни разкрива света на доматите и приготвя домашни фетучини,както и заедно с попзвездата и актьор Мартин Кемп.
Този път всички ястия са посветени на силата на билките. Ейнсли приготвя блестяща закуска, а към него се присъединяват Тай Пам и актрисата и запален готвач Лиса Сноудън.
Този път Ейнсли проявява креативност по отношение на флоралните вкусове - заедно с Ейприл Джаксън, която е експерт по дегустация на ром. Певицата Ела Ейър се присъединява към Ейнсли, за да приготви ароматна купа с ориз от свинско месо и мента.
Ейнсли максимално се възползва от вкусовете на месото. Представя майсторски клас по приготвяне на месо със Сам Холанд, както и тайните на любимото ястие на семейството на Ричард Мадли.
Ейнсли Хариът прославя храните, които придават ядков вкус. Заедно с Пол А. Йънг ще се запознаят с комплексния вкус на кафето,а с гимнастика Луис Смит ще приготвят лимонови лингуини със скариди.
Този път Ейнсли Хариът се наслаждава на земните вкусове с гъбените ньоки на Алдо Зили, а телевизионната звезда Глория Хънифорд се връща към корените си с ястие в един съд.