Пилешки бургер със Скоч Боне и майонеза от тамаринд

04:29

Описание

Ейнсли Хариът се завръща към корените си, за да разбули най-добре критите тайни на карибската кухня в едно кулинарно приключение на върховна наслада, което ще ни срещне с изключително разнообразното и пищно кулинарно наследство в тази част на света.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Ямайка, Първа част

  +

  Първата спирка на Ейнсли е Ямайка – островът, на който е израснал баща му – за да преоткрие страната, която отдавна се свързва с превъзходна храна, незабравима музика и самобитна култура.

 • 2

  Ямайка, Втора част

  +

  Ейнсли продължава приключението си в Ямайка, като поема към река Марта Брей, за да опознае района, да се наслади на красотата на реката и да посети място под закрилата на ЮНЕСКО, славещо се по целия свят със своето кафе.

 • 3

  Тринидад

  +

  Ейнсли се отправя към Тринидад, където го очаква едно къкрещо гърне от самобитна кухня и култура, а местният шеф-готвач Дебра Сардина ще бъде негов гид на пазара в търсене на съставките за първата му рецепта – запечено тофу с тамаринд и песто.

 • 4

  Тобаго

  +

  Ейнсли пътува до царството на морската храна - остров Тобаго, където заедно с г-ца Трим готви най-добрите рачешки кнедли, приготвя своя версия на прословутия син рак с ръчно приготвени роти и взема уроци по местна кухня от Кенет и Алисън Сардина.

 • 5

  Гренада

  +

  Карибското приключение на Ейнсли продължава на острова на подправките Гренада, където шеф-готвач Брайън Бенджамин го посвещава в тънкостите на изобилстващата от аромати местна кухня, а след това приготвя свинско с пюре и сос с индийско орехче.

 • 6

  Барбадос

  +

  В този епизод Ейнсли е на любимия си остров Барбадос, за да се впусне в търсене на потайните зелени маймуни сред тучната зеленина на Уелчман Гъли, където за пръв път е открит грейпфрутът.

 • 7

  Сейнт Лусия

  +

  Прекрасният остров Сейнт Лусия е следващата спирка в карибската кухня на Ейнсли, а какъв по-добър начин да опознае острова от този, да го обиколи с лодка?

 • 8

  Доминика

  +

  Дивите джунгли на Доминиканската република крият много реки и водопади. Ейнсли поема към най-прочутия водопад и приготвя истинско пиршество на черните пясъци на плажа Пикард и ни гощава с тостонес, наричани още „двойно пържени плантани”.

 • 9

  Антигуа, част 1

  +

  В този предпоследен епизод от поредицата, Ейнсли пътува до Антигуа, за да усети и преживее един красив слънчев остров. Първата му спирка е Английското пристанище, където се среща с местния историк д-р Рег Мърфи, за да научи историята на острова.

 • 10

  Антигуа, част 2

  +

  Приключението на Ейнсли на Карибите наближава своя край, но той е запазил най-хубавото за накрая. Опознавайки все повече Антигуа, водещият се запознава с емблематичния господин Дъглас, който поддържа най-добрата сергия за плодове и зеленчуци.

Рецепти