Asam pedas по австралийски

02:10

Описание

Адам и По поемат на обиколка на Австралия. От Улуру до Дарвин, от Баларат до Гипсленд, от Таси до Австралийската столична територия – те ще опознаят всички съставки, оформящи австралийската кухня и ще се срещнат с прочути имена от местната кулинарна сцена..

Клипове

Епизоди

 • 1

  Алис Спрингс

  +

  За да опознаеш една страна, трябва да опознаеш храната ѝ. Кухнята на една нация отразява нейния климат, история, нейната креативност и душа. Нашето кулинарно и културно приключение започва от центъра на една от най-красивите държави на земята.

 • 2

  От Дарвин до Какаду

  +

  Съставките на австралийската кухня са комбинация от традициите на коренното население, мултикултурализъм и едно от най-известните наследства на Великобритания – кръчмата.

 • 3

  Гипсланд

  +

  Отправяме се към Гипсланд в щата Виктория, за да открием какво обичаме в простата домашна кухня и да се опитаме да приготвим най-доброто австралийско семейно ястие.

 • 4

  Баларат, Виктория

  +

  Ако трябва да изберете на картата който и да е град в Австралия, в него ще намерите и трите опорни стълба на австралийската култура и кухня - кръчма, пекарна и китайски ресторант.

 • 5

  Лонсестън, Тасмания

  +

  Адам и По се отправят към Тасмания, за да създадат една не толкова скромна версия на класическия австралийски пай. Те дори ще се опитат да отговорят на най-противоречивия въпрос: "Искате ли сос с това?".

 • 6

  Южна Австралия

  +

  От пенливо еспресо до тост с авокадо - австралийските бармани и готвачи са търсени по целия свят. Но как австралийските закуски и обеди спечелиха своето място на световната кулинарна сцена?

 • 7

  Сидни

  +

  Няма по-емблематичен австралийски град от Сидни. Но в този епизод няма да изследваме само емблематични ястия, ще се срещнем и с емблематични хора.

 • 8

  Канбера

  +

  Започнахме това пътуване в духовния център на Австралия – Улуру. Сега, когато наближаваме края, се насочваме към политическата столица Канбера - град, в който обядът заема централна роля.

Рецепти