Описание
Представяме ви ястия, сътворени от Шейн Делия с помощта на негови специални гости и приятели в прекрасната му кухня студио.
Представяме ви ястия, сътворени от Шейн Делия с помощта на негови специални гости и приятели в прекрасната му кухня студио.
Пълнозърнестите храни, варивата и пресните зеленчуци са характерни за близкоизточната кухня и основа на множество незабравими ястия, затова Шейн Делия ще ни сподели тайните в приготвянето на салата Фатуш и ястие със задушен нахут.
Храната е свързващият елемент, обединяващ семейството, а на неделния обяд трапезата е отрупана с пъстроцветни подноси с всевъзможни вкусни гозби. Идеи за някои от тях ще ни дадат Шейн Делия и неговият специален гост шеф-готвач Том Сарафиян.
Скромна, непретенциозна и изпълнена с аромати, турската кухня е почитана по целия свят със своето разнообразие и богата хранителна култура, а в днешния епизод Шейн Делия ще ни представи най-доброто от нея.
Добрата близкоизточна закуска събира семейството около трапеза, отрупана с разнообразни специалитети в щедри количества, а Шейн ще ни помогне да надникнем в изкуството на приготвянето ѝ за едно чудесно начало на деня.
Днешният епизод е посветен на близкоизточните сладкиши с техните богати слоеве, ароматни сиропи, хрупкави ядки и сушени плодове, като Шейн е направил подбор на най-доброто за отличен завършек на всеки пир.
Израел притежава разнообразна хранителна култура, повлияна от арабската и еврейската кухня, със силна връзка със средиземноморските и европейските аромати, а Шейн и неговият гост Ехуд Малка ще ни предложат един истински пир по израелски.
Упойващият аромат на прясно изпечени хляб и тестени изделия може да накара всеки да се почувства истински гладен, а Шейн и специалният му гост Хайкал Раджи ще ни предложат най-добрите си рецепти за печива от близкоизточната кухня.
Бавно готвените меса са върховната храна за наслада, а когато са съчетани с близкоизточни подправки и аромати, се получават неустоими комбинации, някои от които ще ни бъдат демонстрирани от Шейн Делия и неговия гост Том Сарафиян.
Барбекюто на Близкия Изток използва техники, които се предават през поколенията и се усъвършенстват непрестанно, а Шейн е поканил Емир Укур, който да ни демонстрира как се приготвя най-прочутата гозба на близкоизточната кухня – кебапа.
„Мезе” е термин, отнасящ се до асортимент от дребни ястия и описващ истинския смисъл на близкоизточната кухня – шанс да се свържем и общуваме с най-близките си хора, споделяйки опита си в готвенето и похапвайки в хубава компания.