Описание
Шестима британски готвачи споделят страстта си към екзотичните вкусове. Те заминават за различни страни, за да проучат произхода на любими свои ястия и откриват как историята, географията и културата предопределят храната, която ядем днес..
Шестима британски готвачи споделят страстта си към екзотичните вкусове. Те заминават за различни страни, за да проучат произхода на любими свои ястия и откриват как историята, географията и културата предопределят храната, която ядем днес..
Дейв сбъдва детската си мечта да посети пирамидите в Гиза и научава, че работниците, които са ги построили, са се хранили само с хляб. В тучния оазис на Ал Фаюм той търси ястие с митични свойства.
Шотландският готвач Тони Сингх пътува до Индия, страната на предците си, за да проследи семейните си корени и да разучи пенджабската кухня на майка си. Пътуването му започва в Амритсар и продължава по Великия магистрален път към Делхи.
Джон Тород сбъдва амбицията на живота си да посети Аржентина, където яденето на говеждо е национална мания. След като се наслади на уличната храна на грил „асадос“ в Буенос Айрес, Джон се впуска в епично пътешествие.
Моника Галети излиза извън зоната си на комфорт, като сменя кухненската престилка с гумени ботуши и се отправя към планината Юра в Източна Франция, за да събере продуктите, които използва всеки ден в лондонския си ресторант.
Готвачката и авторка на готварски книги Рейчъл Ку се отправя към Малайзия, домът на роднините й, за да изследва една от най-вълнуващите кухни на планетата. Тя обикаля мултикултурната страна, за да разбере дали добрата храна може да обедини една нация.
Рик Стайн е в Австралия - страна, в която се влюбва при първото си посещение на 19-годишна възраст. В търсене на съставки, революционизиращи австралийската кухня, Рик пътува от дома си в Молимук до Сидни, преди да отлети за Тасмания.