Готвач в чужбина

Описание

Шестима британски готвачи споделят страстта си към екзотичните вкусове. Те заминават за различни страни, за да проучат произхода на любими свои ястия и откриват как историята, географията и културата предопределят храната, която ядем днес..

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Дейв Майърс

  +

  Дейв сбъдва детската си мечта да посети пирамидите в Гиза и научава, че работниците, които са ги построили, са се хранили само с хляб. В тучния оазис на Ал Фаюм той търси ястие с митични свойства.

 • 2

  Тони Сингх

  +

  Шотландският готвач Тони Сингх пътува до Индия, страната на предците си, за да проследи семейните си корени и да разучи пенджабската кухня на майка си. Пътуването му започва в Амритсар и продължава по Великия магистрален път към Делхи.

 • 3

  Джон Тород

  +

  Джон Тород сбъдва амбицията на живота си да посети Аржентина, където яденето на говеждо е национална мания. След като се наслади на уличната храна на грил „асадос“ в Буенос Айрес, Джон се впуска в епично пътешествие.

 • 4

  Моника Галети

  +

  Моника Галети излиза извън зоната си на комфорт, като сменя кухненската престилка с гумени ботуши и се отправя към планината Юра в Източна Франция, за да събере продуктите, които използва всеки ден в лондонския си ресторант.

 • 5

  Рейчъл Ку

  +

  Готвачката и авторка на готварски книги Рейчъл Ку се отправя към Малайзия, домът на роднините й, за да изследва една от най-вълнуващите кухни на планетата. Тя обикаля мултикултурната страна, за да разбере дали добрата храна може да обедини една нация.

 • 6

  Рик Стайн

  +

  Рик Стайн е в Австралия - страна, в която се влюбва при първото си посещение на 19-годишна възраст. В търсене на съставки, революционизиращи австралийската кухня, Рик пътува от дома си в Молимук до Сидни, преди да отлети за Тасмания.