Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шарен шоколадов кекс с рикота

категория 0/5
1. Разбийте мекото масло със захарта. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате разбиването. Смесете предварително брашното и какаото, за да няма бучки в тях и ги добавете към останалите продукти. Разбийте до гладкост.
2. Намажете с масло дълбока продълговата форма за кекс. Постелете дъното и стените с хартия за печене. Оставете краищата на хартията да стърчат над формата, за да можете по-лесно да извадите кекса.
3. Смесете рикотата с пудрата захар и разбъркайте с тел. Добавете яйцето и разбъркайте.
4. Изсипете шоколадовата кексова смес във формата и я загладете. Върху нея изсипете сместа с рикота. С помощта на шпатула разбъркайте двете смеси с плавни движения. Загладете отгоре и печете кекса на 180 градуса 45 минути.


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен