Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Орехова торта с кафе

категория 0/5
1. За блатовете разбийте яйцата с помощта на миксер до пухкавост. Добавете захарта и продължете разбиването. За да проверите дали сместа е готова с помощта на лъжица изпишете осмица върху сместа и ако в края на изписването и тя все още се вижда, е готова. Добавете брашното и олиото и разбъркайте на ръка само с няколко движения. Добавете и нарязаните на ситно орехи.
2. Намажете с масло три еднакви форми за торта /с диаметър 20 см и с леко конична форма/. Постелете дъната им с хартия за печене. Разпределете сместа за блатовете във формите и ги печете 15 минути на 190 градуса.
3. За сметановия крем разбийте сметаната с помощта на миксер. Добавете към нея остърганата вътрешност на шушулката ванилия и пудрата захар.
4. За кафеения крем разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост. След това добавете половината захар и продължете разбиването. В съд на котлона затоплете млякото и водата и добавете разтворимото кафе. Добавете го на тънка струйка към разбиващото се масло.
5. Извадете блатовете след като са изстинали и ги поставете с дъното нагоре. Отстранете парчетата хартия. Върху стойка за торта започнете подреждането на тортата, като поставите първия блат. Върху него нанесете обилно количество сметанов крем. Отгоре поставете втория блат и върху него отново разстелете сметанов крем. Захлупете с третия блат. Останалото количество сметана прехвърлете в пош с малък накрайник.
6. Нанесете върху и отстрани на тортата кафеен крем. С помощта на палетен нож и въртене на стойката го загладете.
7. Нарежете орехите, като запазите няколко цели орехови ядки за украса. Нанесете с ръце нарязаните орехи по борда на торта и малко върху нея.
8. Направете розички от сметана върху тортата и във всяка поставете по един орех.


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен