Използваме кукита, с които да подобрим услугата, персонализираме рекламите и запомним вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на кукита в нашия сайт. За повече информация (напр. как да деактивирате кукитата) моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кантучини

категория 0/5
1. Сипете брашното на плота и поръсете върху него солта и бакпулвера. Размесете и направете кладенче в брашното. В кладенчето сложете яйцата, захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия.С пръсти размесете продуктите в кладенчето и след това постепенно добавяйте и брашно. Омесете гладко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно така, че тестото да не лепне.
2. Към тестото добавете настърганата ситно кора от портокал и целите белени бадеми. Омесете. Отново, ако е необходимо, добавете брашно, за да не лепне тестото. Разделете тестото на две еднакви парчета.
3. Оформете двете парчета тесто като рула и ги поставете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете рулата на 160 градуса 30 минути.
4. Извадете рулата и ги оставете да изстинат. Нарежете рулата с остър нож на филийки с дебелина 1 см, под лек ъгъл. Наредете бисквитите легнали в същата тава и ги запечете за още 10 минути на 160 градуса.
Така двойно запечени кантучините могат да се съхраняват по-дълго време в кутия.
Традиционно кантучините се поднасят с десертно вино, но могат да се поднесат и с кафе.


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен