Ние използваме "бисквитки"и други технологии, за да подобрим качеството на Вашия достъп и онлайн ползването на Сайта. С използването на Сайта Вие се съгласявате с използването на "бисквитки" съобразно предвиденото в нашата Политика относно използваните "бисквитки".
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хляб без глутен

категория 0/5
1. Направете първо пълнежа за хляба, като сипете в блендер филираните бадеми. Добавете захарта и смелете фино. Добавете настърганата лимонова кора и яйцето и смелете отново. Извадете сместа на плота и я омесете, като я оформите на руло.
2. Сложете в купа стафидите и сушените кайсии и ги залейте с гореща вода. Оставете ги да се накиснат за 20 минути.
3. Обелете и настържете ябълките и моркова. Разтопете кокосовата мазнина.
4. В купа разбийте яйцата и добавете настърганите морков и ябълки, кокосовата мазнина, кокосовите стърготини, слънчогледовите семки, сусама и смлените бадеми /бадемово брашно/. Прецедете стафидите и сушените кайси и ги добавете и тях. Разбъркайте.
5. Намаслете глинен или керамичен съд. Постелете го с хартия за печене. Изсипете половината от сместа и по средата направете място за рулото пълнеж. Поставете го и отгоре сипете останалата част от кексовата смес, за да го покриете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути.
6. След като кексът е изстинал и се е втвърдил леко, го прехвърлете върху поднос и го нарежете на парчета.


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен