Използваме кукита, с които да подобрим услугата, персонализираме рекламите и запомним вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на кукита в нашия сайт. За повече информация (напр. как да деактивирате кукитата) моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хлебен пудинг с бял шоколад

категория 0/5
1. Използвайте стара франзела с твърда кора.Накъсайте я на малки късчета в купа. Залейте хляба с млякото и разбъркайте. Добавете и разтопеното масло.
2. Разтопете шоколада на водна баня. Добавете и него към хляба. Разбъркайте хубаво. Важно е всички парчета хляб да са поели от съставките.
3. Намажете с масло гнездата на форма за мъфини. Разпределете сместа за пудинга в тях, като пълните гнездата с връх - може да се получат и по малко от 10 пудингчета. Печете пудингчетата на 180 градуса 30 минути.
4. За плодовия сос разбийте жълтъците с ром /или ябълков сок за деца/ в  купичка. В тенджерка разтопете маслото и прибавете захарта към него. Разбъркайте. Изсипете топлата смес към жълтъците, разбъркайте и върнете всичко в тенджерката. Бъркайте около половин минути и добавете плодовете. Разбъркайте. Щом дръпнете соса от котлона, оставете го да поизстине и съответно да се посгъсти.
5. Извадете пудингчетата от формата. Залейте ги с по 1 с.л. от още топлия сос. Украсете с листа мента.


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен