Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пилаф с булгур

категория 0/5
1. Обелете главата лук, разрежете я на четири и нарежете всяка четвъртина на тънки полумесеци. Почистете стръковете праз и ги нарежете на парчета с дължина 3-4 см, под диагонал.
2. Разтопете 4 с.л. масло в тиган и запържете лука до омекване. Добавете праза и запържете и него. Овкусете със сол.
3. През това време, в друг тиган запържете в 2 с.л. масло фидето, докато маслото започне да образува балончета, а фидето придобие златист цвят.
4. Към запържените лук и праз добавете булгура и разбъркайте за минута-две. Сипете вода колкото да покрие булгура. Добавете запърженото в масло фиде и покрийте с капак. Намалете силата на огъня и гответе до готовност, докато водата се абсорбира напълно.


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Максут Ашкар