Използваме кукита, с които да подобрим услугата, персонализираме рекламите и запомним вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на кукита в нашия сайт. За повече информация (напр. как да деактивирате кукитата) моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кус-кус със задушено китайско зеле

категория 0/5
В дълбок тиган сложете първо чесъна, след това и нарязания на ситно лук. Добавете и доматеното пюре да се запържи. След това добавете нарязаните на кубчета цели домати и вода. Оставете да къкри. Следва добавянето на нарязаните чушка и бялата част на китайското зеле - тъй като е по-твърда трябва да поври повече. Когато уври бялата част, добавете листата на зелето и ментата.
Залейте кус-куса с гореща вода /водата да е 1 пръст над кус-куса/ и изчакайте той да я поеме цялата.
Накиснете стафидите в топла вода за 10 минути.
В тиган изпечете наденичките, като ги надупчите, за да не пръскат много. А в друг тиган запечете кедровите ядки.
Овкусете кус-куса със сол и черен пипер.
Сервирайте кус-куса със соса с задушени зеленчуци, наденичка меркес и поръсете с кедрови ядки.


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен