1. Сложете семките в купа и ги залейте със студена вода. Оставете ги да престоят 24 часа, за да омекнат. През това време периодично сменяйте водата, защото се отделят тънките им люспи.
2. След 24 часа измийте добре омекналите семки и ги отцедете. Добавете скилидките чесън, олиото и малко мляко. Пасирайте на високи обороти като добавяте мляко постепенно, за да следите гъстотата. Сами преценете дали дипът да бъде по-течен или по-гъст. Накрая овкусете със сол и малко оцет.
3. Измийте всички зеленчуци, почистете ги и ги нарежете на пръчици. Поднесете дипа към зеленчуците.


Продукти

  • 1 морков 1 краставица 1 тиквичка 1 жълта чушка 1 зелена чушка 1 червена чушка 1 стрък селъриЗа соса:1 ч.ч. сурови белени слънчогледови семки 2 скилидки чесън 4 с.л. олио 1 ч.ч. прясно мляко сол и оцет на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички