Запечени праскови с марципан
1. Разполовете прасковите, отстранете костилките и ги подредете с вдлъбнатините нагоре в тава, покрита с хартия за печене.
2. Нарежете бадемите. Разбийте с пасатор марципана заедно с яйцето, захарта и нишестето. Накрая прибавете натрошените бадеми и леко разбъркайте.
3. Напълнете прасковените половинки с крема и ги запечете за 2–3 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
4. Разбийте белтъците с помощта на миксер, прибавете пудрата захар. Накрая добавете ванилията и разбъркайте внимателно.
5. Покрийте готовите праскови с разбитите белтъци. Поръсете с филирани бадеми и отново запечете за 1 минута, до леко порозовяване.
5. Сервирайте пълнените праскови, гарнирани с топка сладолед и малини по желание.

Продукти

  • За прасковите:2 праскови 100 г бадемов марципан 1 яйце 1 с.л. нишесте 1 с.л. пудра захар 2 с.л. сурови бадемиЗа крема:2 белтъка 5 с.л. пудра захар 0.5 ч.л. ванилов екстракт 1 с.л. филирани бадемиЗа гарниране: ванилов сладолед пресни малини

Начин на приготвяне: