Ние използваме "бисквитки"и други технологии, за да подобрим качеството на Вашия достъп и онлайн ползването на Сайта. С използването на Сайта Вие се съгласявате с използването на "бисквитки" съобразно предвиденото в нашата Политика относно използваните "бисквитки".
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ябълкова пица

категория 0/5
1. Сложете продуктите за тестото в купа и ги смесете с помощта на миксер. Дооформете тестото с ръце, но за кратко и като си поръсвате брашно, за да не залепне. Придайте правоъгълна форма на тестото, увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник да се стегне.
2. Сварете стафидите за кратко, отцедете ги и ги залейте с рома. Смесете бадемовата паста със сладкарския крем.
3. Разточете студеното тесто на тънък пласт според тавата, в която ще печете. Постелете хартия за печене на дъното на тавата и пренесете тестото с помощта на точилката.
4. Нанесете тънък слой от бадемовата паста и крема. Навлажнете краищата на пицата с четчица с вода и оформете нисък борд. Отгоре поръсете двата вида ядки и стафидите. Отгоре наредете много тънки резенчета необелени ябълки.
5. Загрейте фурната силно и изпечете пицата на 180 градуса за 15-20 минути. Ицпечената пица поръсете с пудра захар.
6. Сервирайте ябълковата пица, разрязана на парчета, на дъска по средата на масата.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен