Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Виенска торта "Сахер"

категория 0/5
1. Нарежете натурален шоколад /с най-малко 70% съдържание на какао/ и го разтопете в микровълнова фурна. Разтопете и маслото. Отделете жълтъците от белтъците.
2. Смесете жълтъците с разтопеното масло, разтопения шоколад и пудра захар. Разбийте до гладкост.
3. Разбийте белтъците със захарта до пухкав сняг.
4. Добавете белтъците и пресятото брашно към шоколадовата смес и разбъркайте.
5. Намажете форма за торта с масло и постелето дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и изпечете тортата за 55 минути на 180 градуса. Щом поизстине обърнете формата наобратно и извадете тортата. Разрежете я на два блата.
6. Намажете блатовете с 2/3 от кайсиевия конфитюр и ги слепете. Затоплете останалия конфитюр и намажете със сместа цялата торта.
7. За глазурата сложете в тенджерка вода и захар и ги кипнете. добавете и настъргания шоколад. Разбъркайте и го оставете да се вари докато стигне температура от 110 градуса. Прекарайте глазурата през цедка и я излейте на плота, за да се охлади. След това я нанесете върху тортата. Оставете глазурата да се стегне.
8. Поднесете парче торта "Сахер" с бита сметана без захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен