Целувчена торта с лешници
1. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта с помощта а миксер, докато сместа не изсветлее и не увеличи обема си.
2. В друга купа разбийте белтъците с помощта на миксер докато се образуват връхчета.
3. Смелете не много фино печените и обелени лешници. Добавете ги към разбитите жълтъци и разбъркайте с помощта на шпатула.
4. Добавете съвсем малко от разбитите белтъци към сместа от жълтъци и лешници. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. След това добавете останалите белтъци и разбъркайте.
5. Намаслете дъното и стените на форма с пружина /23 см/. Поставете изрязан кръг от хартия на дъното на формата. Внимателно и от ниско изсипете сместа във формата. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 45 минути.
6. Разбийте сметаната до пухкавост. Разрежете ягодите на половинки.
7. Оставете изпечения блат във формата 10 минути, след това го извадете от формата. Отстранете хартията от дъното и поставете блата върху поднос. Украсете с бита сметана и пресни плодове. Накрая поръсете листа мента и пудра захар.

Продукти

  • 225 г печени лешници 6 яйца 200 г захар масло за намазване 350 мл течна сметана 250 г пресни малини или ягоди листа мента пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички