1. Счукайте 2 с. л. от шам-фъстъка в хаванче и го запечете в сух тиган за 1-2 минути, като го разбърквате непрекъснато.
2. Настържете овчето сирене, кашкавала и зеленото сирене.
3. Смесете сирената със запечения шамфъстък и нарязаните на малки кубчета кайсии. Прибавете сметаната и разбъркайте добре сместа, за да получите гъста консистенция, от която лесно да оформите малки топчета.
4. Смелете останалия шам-фъстък фино в блендер. Изсипете го в чиния и го смесете със зеления чай. Разбъркайте.
5. Оваляйте топчетата в сместа. По желание сервирайте трюфелите върху триъгълничета препечен хляб.

Продукти

  • 50 г зряло зелено сирене 100 г овче сирене 100 г кашкавал 100 г сурови ядки шам-фъстък 50 г сушени кайсии 1 с.л. заквасена сметана 1 ч.л. японски зелен чай на прах

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички