Трюфели със зелено сирене
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Счукайте 2 с. л. от шам-фъстъка в хаванче и го запечете в сух тиган за 1-2 минути, като го разбърквате непрекъснато.
2. Настържете овчето сирене, кашкавала и зеленото сирене.
3. Смесете сирената със запечения шамфъстък и нарязаните на малки кубчета кайсии. Прибавете сметаната и разбъркайте добре сместа, за да получите гъста консистенция, от която лесно да оформите малки топчета.
4. Смелете останалия шам-фъстък фино в блендер. Изсипете го в чиния и го смесете със зеления чай. Разбъркайте.
5. Оваляйте топчетата в сместа. По желание сервирайте трюфелите върху триъгълничета препечен хляб.
2. Настържете овчето сирене, кашкавала и зеленото сирене.
3. Смесете сирената със запечения шамфъстък и нарязаните на малки кубчета кайсии. Прибавете сметаната и разбъркайте добре сместа, за да получите гъста консистенция, от която лесно да оформите малки топчета.
4. Смелете останалия шам-фъстък фино в блендер. Изсипете го в чиния и го смесете със зеления чай. Разбъркайте.
5. Оваляйте топчетата в сместа. По желание сервирайте трюфелите върху триъгълничета препечен хляб.
Продукти
- 50 г зряло зелено сирене 100 г овче сирене 100 г кашкавал 100 г сурови ядки шам-фъстък 50 г сушени кайсии 1 с.л. заквасена сметана 1 ч.л. японски зелен чай на прах
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Печени пълнени лимони
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал