Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тортиля с шунка, картофи и лук

категория 0/5
1. Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Изпържете ги в тиган с 1 пръст зехтин, на умерен огън.
2. Обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Добавете го към картофите и изпържете и него до омекване, като разбърквате от време на време.
3. Прецедете картофите и лука през цедка.
4. В купа разбийте яйцата. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, както и шунката, нарязана на тънки ленти. Добавете и щипка сух риган. Разбъркайте леко. добавете картофите и лука.
5. Изсипете сместа в тиган с незалепващо покритие с 0.5 пръст зехтин. Пържете до златисто отдолу. Захлупете тигана с голяма чиния и внимателно обърнете тортилята в нея. Върнете я в тигана и запържете до златисто.
6. Тортилята може да се поднесе и охладена.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш