Тортички "Сахер"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с помощта на миксер леко, след това добавете половината захар към тях, като я сипвате малко по малко. Разбивайте докато се образува твърд сняг. Жълтъците разбийте с останалата захар с помощта на тел.
2. Разтопете маслото в тенджерка. Добавете нарязания на ситно шоколад и го изчакайте да се разтопи, като от време на време разбърквате. Накрая добавете пудрата захар. Разбъркайте докато се разтопи и дръпнете от огъня.
3. Щом шоколадовата смес поизстине, добавете я към разбитите жълтъци внимателно, като разбърквате. След това добавете разбитите белтъци и брашното, като ги редувате, на малки порции. Разбърквайте внимателно, до хомогенност.
4. Разпределете сместа в предварително намазнените гнезда на форма за мъфини. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. Оставете кексчетата да изстинат добре.
5. За шоколадовата глазура сипете захарта и водата в тенджерка и ги оставете да заврат. Добавете нарязания шоколад и разбъркайте докато температурата на сместа достигне 110 градуса. Дръпнете от огъня. Изсипете 1/3 от глазурата върху плота и я разстилайте върху него с помощта на шпакла. Щом се охлади, върнете я при останалата глазура. След това прецедете глазурата през фина цедка.
6. Разрежете всяко кексче на две, хоризонтално. Намажете долната му част с конфитюр от кайсии и поставете горната. Подредете тортичките върху решетка. Полейте всяка тортичка с шоколадова глазура, като я оставите да се стича надолу. Оставете за 10-15 минути, докато глазурата се стегне.
7. Запечете филираните бадеми в тавичка за 8 минути на 180 градуса. Нарежете кайсиите на тънки резени. Украсете тортичките с резени кайсии и поръсете със запечени филирани бадеми.
8. Най-отгоре на всяка тортичка поставете шоколадово цвете. За да го направите, разтопете шоколад на водна баня, а след това го темперирайте. Разстелете шоколада върху лист хартия за печене на много тънък лист. С помощта на специален шаблон изрежете малки цветя. Поръсете ги със захар и ги оставете на стайна температура да се втвърдят.
2. Разтопете маслото в тенджерка. Добавете нарязания на ситно шоколад и го изчакайте да се разтопи, като от време на време разбърквате. Накрая добавете пудрата захар. Разбъркайте докато се разтопи и дръпнете от огъня.
3. Щом шоколадовата смес поизстине, добавете я към разбитите жълтъци внимателно, като разбърквате. След това добавете разбитите белтъци и брашното, като ги редувате, на малки порции. Разбърквайте внимателно, до хомогенност.
4. Разпределете сместа в предварително намазнените гнезда на форма за мъфини. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. Оставете кексчетата да изстинат добре.
5. За шоколадовата глазура сипете захарта и водата в тенджерка и ги оставете да заврат. Добавете нарязания шоколад и разбъркайте докато температурата на сместа достигне 110 градуса. Дръпнете от огъня. Изсипете 1/3 от глазурата върху плота и я разстилайте върху него с помощта на шпакла. Щом се охлади, върнете я при останалата глазура. След това прецедете глазурата през фина цедка.
6. Разрежете всяко кексче на две, хоризонтално. Намажете долната му част с конфитюр от кайсии и поставете горната. Подредете тортичките върху решетка. Полейте всяка тортичка с шоколадова глазура, като я оставите да се стича надолу. Оставете за 10-15 минути, докато глазурата се стегне.
7. Запечете филираните бадеми в тавичка за 8 минути на 180 градуса. Нарежете кайсиите на тънки резени. Украсете тортичките с резени кайсии и поръсете със запечени филирани бадеми.
8. Най-отгоре на всяка тортичка поставете шоколадово цвете. За да го направите, разтопете шоколад на водна баня, а след това го темперирайте. Разстелете шоколада върху лист хартия за печене на много тънък лист. С помощта на специален шаблон изрежете малки цветя. Поръсете ги със захар и ги оставете на стайна температура да се втвърдят.
Продукти
- 60 г меко масло 60 г натурален шоколад 20 г пудра захар 3 яйца 60 г брашно 150 г конфитюр от кайсииЗа глазурата:80 мл вода 225 г захар 190 г натурален шоколадЗа украса:75 г филирани бадеми 6 половинки кайсии от компотЗа шоколадовите цветя:100 г натурален шоколад 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери