Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта "Шокором"

категория 0/5
1. Смелете бисквитите в блендер. Изсипете ги в купа. След това смелете лешниците и ги добавете при бисквитите. Добавете охладеното разтопено масло и разбъркайте добре. Намаслете дъното и стените на форма за торта с пружина и изсипете сместа. Хубаво я притиснете към дъното. Поставете формата в хладилник, докато блата се стегне.
2. Начупете двата вида шоколад в купа, добавете прясното мляко и поставете на водна баня, докато шоколадът се разтопи.
3. Разбийте добре охладената сметана с помощта на миксер. В движение добавете няколко капки лимонов сок и 1 с.л. захар и разбийте до увеличаване на обема.
4. Разтворете желатина в малко вода. Щом набъбне, го разтопете на водна баня или в микровълнова фурна.
5. Разбийте жълтъците с останалите 3 с.л. захар и рома с помощта на миксер.
6. Добавете разтопения желатин към шоколада и разбъркайте. Щом сместа поизстине, добавете я внимателно към жълтъците, като разбивате енергично с помощта на тел. След това добавете разбитата сметана и разбъркайте до хомогенност.
7. Изсипете сместа върху стегналата се основа и загладете. Поставете в хладилник за час и половина.
8. Извадете внимателно тортата от формата и я поставете върху поднос. Подредете печени безсолни лешници по външния край на тортата, а по средата настържете бял шоколад.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш