Използваме кукита, с които да подобрим услугата, персонализираме рекламите и запомним вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на кукита в нашия сайт. За повече информация (напр. как да деактивирате кукитата) моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта Павлова

категория 5/5
1. Първо отделете белтъците от жълтъците много внимателно. Купата, в която ще разбивате белтъците трябва да е идеално почистена и подсушена.
2. Разбийте белтъците с помощта на миксер или кухненски робот, като сипвате 2/3 от захарта, малко по малко. Смесете пълни чаени лъжички оцет и брашно и ги сипете на струйка при белтъците. Продължете разбиването докато се получи хубава твърда пяна. Тогава добавете и останалата захар и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
3. Върху постлана с хартия за печене плоска тава изсипете целувчената смес и я оформете като голяма топка. /Може да направите и единични порции торта - малки топчици./ Изсушете целувчената основа на 120 градуса за час и половина.
4. Щом извадите целувката, веднага я сложете върху поднос за торта, защото тя отвътре е мека и влажна. Оставете я да изстине хубаво върху подноса и тогава започнете украсяването и.
5. Разбийте сметаната с малко захар, а може и без захар. Намажете разбитата сметана върху тортата, като оформите нещо като калпак.
6. Върху сметаната наредете каквито плодове желаете - обелени мандарини, пресни смокини, круши, ябълки, киви.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен