Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Телешки дроб със зеленчуци и червено вино

категория 0/5
1. Отстранете сивата ципа на дроба и го нарежете на парчета. Сложете ги в дълбока чиния и ги поръсете с брашно, кимион, мащерка, сол и черен пипер. Много добре оваляйте парчетата дроб в сместа.
2. Загрейте добре тиган и сипете в него 3-4 с.л. зехтин или олио. Изпържете парчетата дроб от двете страни, до златисто, като ги разделяте едно от друго.
3. Обелете зеленчуците и ги нарежете на едро. Наредете ги на дъното на малък гювеч. върху тях сипете пържения дроб заедно с мазнината.
4. В купичка смесете доматеното пюре, бульона и червеното вино и ги изсипете в гювечето. Отгоре поставете дафиновите листа и пръчката канела. Покрийте с алуминиево фолио и поставете капака отгоре. Гответе в предварително загрята фурна на 200 градуса 1 час.
5. Прехвърлете зеленчуците с малко от бульона в блендер. Овкусете с малко сол, черен пипер и зехтин и пасирайте.
6. Направете легло от зеленчуковото пюре на дъното на чиния, а отгоре сложете парчета дроб, зеленчуци и още зеленчуково пюре.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Габриеле Спонза