Ние използваме "бисквитки"и други технологии, за да подобрим качеството на Вашия достъп и онлайн ползването на Сайта. С използването на Сайта Вие се съгласявате с използването на "бисквитки" съобразно предвиденото в нашата Политика относно използваните "бисквитки".
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тарт Татен

категория 0/5
В загрята тенджерка с дръжка сложете захарта да се карамелизира. Разтръсквайте тенджерката от време на време.
Обелете ябълките и ги нарежете на четвъртинки.
Намажете кръгла тавичка с диаметър 24 см с масло. Излейте карамела в нея и когато леко се повтвърди, наредете плътно ябълките върху него във формата на ветрило.
Извадете тестото от хладилника, поръсете плота с брашно и наредете квадратите един върху друг. Разточете тестото с точилка колкото е необходимо според тавичката. Покрийте ябълките с тестото и подвийте краищата му навътре. Направете няколко дупчици в тестото и сложете тартата да се пече за около 45 минути във фурна, загрята на 170 градуса.
Изчакайте известно време след изваждането на тартата от фурната, за да не се разтече много карамела при обръщането. Но не чакайте и прекалено дълго, за да не се втвърди карамела.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен