Използваме кукита, с които да подобрим услугата, персонализираме рекламите и запомним вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на кукита в нашия сайт. За повече информация (напр. как да деактивирате кукитата) моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Свинско с джинджифил и мед

категория 0/5
1. Нарежете на кубчета панчетата /или бекон/ и я запържете от двете страни в тенджера със зехтин. Извадете я в чиния.
2. Поръсете със сол и пипер парчето месо от всички страни. Запържете го и него в зехтина за кратко, от двете страни. Добавете обелените скилидки чесън и нарязания на филийки джинджифил /5-6 филийки/. Добавете и меда, директно върху месото. Върнете запържената панчета в тенджерата и пуснете стръковете розмарин. Излейте бульона и захлупете за десетина минути.
3. Добавете нарязаните на едро морков, лук и пащърнак /вместо него може да сложите няколко парчета тиква/. Оставете ястието да ври половин час, след което извадете зеленчуците и оставете още един час да се готви месото.
4. Когато месото е напълно готово, върнете зеленчуците в тенджерата за минута-две.
5. Сервирайте свинското, нарязано на тънки филии със зеленчуци и залято със сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Антонио и Дженаро