Суфле с ревен и яйчен крем

1. Обелете и нарежете ревена на парченца с големина 2.5 см. Сложете ги в тенджерка заедно със 100 г захар. Захлупете съда и варете на слаб огън 10 минути, докато ревенът омекне. Оставете компота от ревен да изстине.
2. Смелете или счукайте фино джинджифиловите бисквити. Намаслете добре дъното и стените на 6 керамични формички за суфле. Поръсете дъното и стените на формичките със счуканите бисквити. Във всяка формичка сложете по 1 с.л. студен компот от ревен.
3. Останалият компот от ревен сложете в купа и към него добавете жълтъка и студения сладкарския крем. Разбъркайте добре. в Друга купа разбийте белтъците с щипка сол, с помощта на миксер, на сняг. Добавете 2 с.л. нерафинирана захар и разбийте отново.
4. Загрейте тавичката, в която ще сложите формичките със суфле във фурната.
5. Добавете малко от белтъците към сместа с ревена и разбъркайте внимателно. След това изсипете цялата смес към белтъците и бъркайте отдолу нагоре, бързо, за да не спаднат съвсем белтъците.
6. Разпределете сместа за суфле в купичките. Подредете ги в затоплената тавичка и ги пъхнете в предварително загрятата на 180 градуса фурна. Печете 20 минути.
7. Пробийте топлите суфлета с лъжичка и изсипете в дупката малко студен сладкарски крем. Поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 400 г ревен
  • 100 г захар
  • 25 г меко масло
  • 6 джинджифилови бисквити
  • 150 г готов сладкарски крем
  • 1 жълтък от свободно отглеждани кокошки
  • 4 белтъка от свободно отглеждани кокошки
  • 1 ч.л. брашно
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички