Суджук кюфтета
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Обелете скилидките чесън, поръсете ги с щипка сол и ги направете на паста с помощта на нож или в хаванче.
2. Използвайте немазна агнешка кайма. Сложете я в купа, добавете чесъна и подправките - канела, бахар, кимион, сол и черен пипер. Омесете добре каймата.
3. Оформете малки продълговати кюфтенца. Разтопете маслото в дълбок тиган. Изпържете кюфтенцата в него, от всички страни. Извадете ги в чиния.
4. Разбъркайте доматеното пюре с малко вода до хомогенност. Нарежете доматите на кубчета. Изсипете доматения сос и нарязаните домати в тигана от пърженето на кюфтетата. Овкусете с малко сол и черен пипер. След 2-3 минути върнете кюфтенцата в тиган. Облейте ги със соса.
5. Нарежете пресния лук на ситно. Запазете малко от него. Останалият добавете в доматения сос.
6. Сгънете питка лаваш на две и подредете 3-4 кюфтенца в него. Сипете доматен сос, поръсете с отделения пресен лук. Гарнирайте със стръкове кресон, рукола и джоджен, и с резени зелен домат.
2. Използвайте немазна агнешка кайма. Сложете я в купа, добавете чесъна и подправките - канела, бахар, кимион, сол и черен пипер. Омесете добре каймата.
3. Оформете малки продълговати кюфтенца. Разтопете маслото в дълбок тиган. Изпържете кюфтенцата в него, от всички страни. Извадете ги в чиния.
4. Разбъркайте доматеното пюре с малко вода до хомогенност. Нарежете доматите на кубчета. Изсипете доматения сос и нарязаните домати в тигана от пърженето на кюфтетата. Овкусете с малко сол и черен пипер. След 2-3 минути върнете кюфтенцата в тиган. Облейте ги със соса.
5. Нарежете пресния лук на ситно. Запазете малко от него. Останалият добавете в доматения сос.
6. Сгънете питка лаваш на две и подредете 3-4 кюфтенца в него. Сипете доматен сос, поръсете с отделения пресен лук. Гарнирайте със стръкове кресон, рукола и джоджен, и с резени зелен домат.
Продукти
- 6 скилидки чесън 500 г агнешка кайма 1 ч.л. смлян бахар 2 ч.л. кимион сол и черен пипер щипка канела 2 с.л. масло 1 с.л. доматено пюре вода 3 домата 2 стръка пресен лук сол и черен пипер 2 питки лаваш кресон рукола пресен джожден 2 зелени домата
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска