Солен кейк със сирене, шам-фъстък и сушени сливи
1. В купа сипете брашното с бакпулвера. Нарежете сините сливи и ядките шам-фъстък и ги добавете при брашното. Нарежете френско меко козе сирене на кубчета и го добавете в сместа. Разбъркайте леко.
2. в друга купа разбийте яйцата с помощта на миксер до пухкавост. Добавете зехтина, прясното и киселото мляко и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте леко отново.
3. Добавете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте внимателно до хомогенност, с помощта на шпатула.
4. Намаслете продълговата форма за кекс и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа във формата. Печете кейка в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.
5. Нарежете изстиналия кейк на филии, с помощта на назъбен нож.
Кейкът е подходящ за лек обяд, гарниран със салата, както и за пикник.

Продукти

  • 250 г брашно 150 г меко козе сирене 100 г сушени сливи без костилки 80 г ядки шам-фъстък 15 г бакпулвер 4 яйца 150 мл зехтин 100 мл прясно мляко 50 г кисело мляко 1 ч.л. сол 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички