Сладко от смокини и червено цвекло
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Обелете главата цвекло и я сложете в тавичка. Печете я в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. постелете хартия за печене върху дървена дъска и нарежете цвеклото на кубчета.
2. Разрежете смокините на четвъртинки и отделете кората им. Сложете ги в дълбока тенджера заедно с кубчетата цвекло и захарта. варете сладкото на слаб огън, докато се разпаднат продуктите.
3. Щом сладкото добие необходимата консистенция, добавете капките лимонов сок и разбъркайте.
4. Пресипете сладкото в чиния и го поръсете със сусам или бял мак. Сервирайте изстиналото сладко като десерт.
2. Разрежете смокините на четвъртинки и отделете кората им. Сложете ги в дълбока тенджера заедно с кубчетата цвекло и захарта. варете сладкото на слаб огън, докато се разпаднат продуктите.
3. Щом сладкото добие необходимата консистенция, добавете капките лимонов сок и разбъркайте.
4. Пресипете сладкото в чиния и го поръсете със сусам или бял мак. Сервирайте изстиналото сладко като десерт.
Продукти
- 1 глава червено цвекло 10 смокини 1 ч.ч. захар 6 капки лимонов сок сусам
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска