1. Обелете главата цвекло и я сложете в тавичка. Печете я в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. постелете хартия за печене върху дървена дъска и нарежете цвеклото на кубчета.
2. Разрежете смокините на четвъртинки и отделете кората им. Сложете ги в дълбока тенджера заедно с кубчетата цвекло и захарта. варете сладкото на слаб огън, докато се разпаднат продуктите.
3. Щом сладкото добие необходимата консистенция, добавете капките лимонов сок и разбъркайте.
4. Пресипете сладкото в чиния и го поръсете със сусам или бял мак. Сервирайте изстиналото сладко като десерт.

Продукти

  • 1 глава червено цвекло 10 смокини 1 ч.ч. захар 6 капки лимонов сок сусам

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички