Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладкиш "Три млека"

категория 5/5
1. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост и изсветляване. Добавете прясното мляко, ваниловия екстракт и охладеното разтопено масло и разбийте отново.
2. В друга купа пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта и разбъркайте. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
3. Намаслете дъното и стените на правоъгълна тава. Поръсете с брашно. Изсипете кексовата смес в тавата и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути.
4. в купа смесете кондензираното мляко, течната сметана и натуралното сгъстено мляко. Добавете рома и разбъркайте.
5. Надупчете с вилица изстиналия сладкиш. Полейте го внимателно със сместа от три млека и го оставете да ги поеме.
6. Сервирайте квадратно парче от тортата, гарнирано с лъжица крем шантили /разбита студена сметана със захар/ и тънки резени манго.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш