Щройселталери
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сипете млякото в тенджерка, поръсете маята върху него и го затоплете леко.
2. Изсипете брашното върху плота, поръсете го със сол, разбъркайте. Направете кладенче в брашното и в него добавете захарта, маслото, разбитото яйце и млякото с маята. Постепенно омесете тесто. Оформете го на топка и го оставете покрито да втасва на топло.
3. За трохите смесете брашното, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта нарязаното на кубчета масло. С ръце претрийте продуктите с ръце, но без натиск, до получаването на маслени трохи.
4. Разделете тестото на 6 равни парчета. Разточете всяко парче на питка. Поставете сладките в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете ги с маслените трохи. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 18 минути.
5. В купичка сипете пудра захар и добавете малко студена вода. Разбъркайте до гладкост. Добавете още вода до получаването на полутечна гладка глазура. Намажете топлите сладки с глазура с помощта на четка.
Продукти
- 70 мл прясно мляко 0.5 пакетче суха мая 150 г брашно щипка сол 30 г захар 25 г масло 0.5 яйцеЗа трохите:0.5 шушулка ванилия 250 г брашно 200 г масло 200 г захарЗа глазурата:3 с.л. пудра захар вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща