Шпецле с печен лук
1. Разрежете главите лук на четвъртинки и ги подредете в тавичка с люспите надолу. Между тях поставете небелените скилидки чесън. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
2. Смелете листата магданоз в блендер. Добавете яйцата и маслото и смелете отново. Пресипете сместа в купа и добавете брашното. Омесете сместа с ръце.
3. Сипете 2-3 литра вода в тенджера, подсолете я и я оставете да заври. През цедка с по-големи дупки прекарайте тестото за шпецле над тенджерата, като си помагате с шпакла. Варете пастата няколко минути, докато изплува на повърхността. Прецедете я.
4. Разтопете 0.5 с.л. масло в тиган и запържете шпецлето. Обелете печените четвъртинки лук и ги разделете на слоеве. Добавете лука към шпецлето. Овкусете със сол и черен пипер.
5. Нарежете на ситно пресните подправки. Настържете памезана. Добавете подправките и почти целия пармезан към шпецлето и лука, щом ги отстраните от котлона. Разбъркайте.
6. При сервиране поръсете шпецлето с  печен лук с още настърган пармезан.

Продукти

  • 6 глави лук 6 скилидки чесън 140 г брашно 40 г масло 2 глави лук шалот 2 скилидки чесън 2 яйца 1 връзка магданоз 0.5 ч.л. сол 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер шепа пресни подправки - магданоз босилек мащерка естрагон риган 100 г пармезан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички