Шоколадови бисквити с маслен крем
1. За бисквитите сложете маслото със стайна температура и захарта в купа и ги разбийте с помощта на миксер до пухкавост, около 1-2 минути. добавете последователно мътеницата или кисело мляко /също със стайна температура/, ваниловия екстракт и яйцето без да спирате разбиването.
2. В друга купа смесете брашното с какаото, содата, бакпулвера и солта. Добавете сухите съставки към разбиващата се смес, лъжица по лъжица. Разбивайте до хомогенност.
3. Постелете една или две тави с хартия за печене. С омощта на лъжица за сладолед /обем 30 г/ оформете топчета от сместа и ги подредете на достатъчно разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 200 радуса 10-12 минути.
4. За масления крем разбийте масло със стайна температура с помощта на миксер. Добавете малко по малко 3 ч.ч. предварително пресята пудра захар, без да спирате разбиването. Добавете прясното мляко и ваниловия екстракт. Възможно е да трябва да добавите още пудра захар, а да се получи гъст маслен крем. Пресипете крема в шприц с гладък, не много широк, накрайник.
5. Върху половината добре изстинали шоколадови бисквити шприцовайте пласт маслен крем. Захлупете с останалите шоколадови бисквити. Може да съхранявате слепените бисквити до 1 седмица в метална кутия.

Продукти

  • 110 г масло със стайна температура 190 г брашно 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. мътеница 1 яйце 1 ч.л. ванилов екстракт 100 г какао 1.5 ч.л. сода бикарбонат 0.5 ч.л. бакпулвер 0.5 ч.л. солЗа масления крем:110 г безсолно масло 3 ч.ч. пудра захар 55 мл прясно мляко 1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички