Използваме кукита, с които да подобрим услугата, персонализираме рекламите и запомним вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на кукита в нашия сайт. За повече информация (напр. как да деактивирате кукитата) моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сарми с кълцано месо

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Нарежете праза на ситно и го задушете с олиото и малко вода докато поомекне. Прибавете двата вида пипер и чубрицата. Оставете настрана да изстине.
  2. Prev2/5Next

    2. Накълцайте месото на ситни парченца. Към него прибавете задушения праз и ориза. Смесете много добре сместа, като прибавяте по малко зелева чорба.
  3. Prev3/5Next

    3. Накъсайте зелката на отделни листа. Почистете ги от твърдите жилки и си направете листа за завиване на сармичките с желаната от вас големина.
  4. Prev4/5Next

    4. На дъното на глинен гювеч поставете бахара и дафиновите листа и покрийте цялото дъно със зелеви листа.
    5. Завийте стегнати сармички като във всяко листо слагате по малко от пълнежа. Наредете ги плътно една до друга и ги залейте със зелева чорба и малко вода .
  5. Prev5/5Next

    6. Покрийте последния ред сарми със зелеви листа и изпечете ястието за 2 часа.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли