1. Разполовете крушите и ги издълбайте с малка лъжичка. Настържете сирената и ги смесете със сметаната, яйцето и галетата. Прибавете накълцани орехи. Напълнете крушите "с връх". Поръсете ги с филирани бадеми
2. Изпечете ги в силно загрята фурна за кратко, колкото да стегне плънката, а плодовете да останат твърди.
3. Стрийте в хаванче зърната кориандър и ги смесете с останалите съставки за дресинга – мед, балсамов оцет, зехтин, сол, всички съставки за дресинга в хаванче и опитайте на вкус. Ако желаете, увеличете количеството на балсамовия оцет.
4. Накъсайте салатата в чинии и я овкусете с дресинга. Във всяка чиния сложете по половинка круша. Много вкусно става, ако преди поднасяне я залеете с балсамова редукция.

Продукти

  • 2 круши 50 г синьо сирене 50 г пушено сирене скаморца 50 г сирене ементал 1 яйце 2 с.л. заквасена сметана 1 с.л. галета 1 шепа орехи 1 голяма зелена салата 20 г филирани бадемиЗа дресинга:2 с.л. балсамов оцет 1 ч.л. мед 4 зърна кориандър на зърна 4 с.л. зехтин сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички