Използваме кукита, с които да подобрим услугата, персонализираме рекламите и запомним вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на кукита в нашия сайт. За повече информация (напр. как да деактивирате кукитата) моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Салата "Цезар"

категория 0/5
1. Изрежете тлъстините по краищата на парчетата бекон. Подредете бекона в тава, постлана с хартия за печене. Намажете бекона с кленов сироп с помощта на четка. Запечете бекона за 3-4 минути в предварително загрята фурна.
2. Сварете яйцата за 4-6 минути, за да останат леко рохки. Когато поставите яйцата в съда с вода, завихрете водата така, че да се получи нещо като центрофуга - така жълтъците се центрират.
3. За дресинга поставете в блендер яйцето, филенцата аншоа, лимоновия сок и соса Уорчестър и смелете. След това на тънка струйка сипете олиото, като едновременно с това разбивате. Сипете малко вода, за да постигнете течна консистенция.
4. В чинии подредете половин цяла бейби маруля /или вътрешността на маруля/. Отстрани сложете разполовено яйце, парчета бекон, запържени дълги филийки от франзела. Поръсете с дресинг и настържете пармезан.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Дона Хей