1. Накиснете боба за една нощ в студена вода, след това го сварете и прецедете.
2. Обелете главичките лук и скилидките чесън и ги нарежете на филийки. Запържете ги в тенджера с 3 с.л. зехтин.
3. Добавете фидето и го запържете, като го бъркате непрекъснато. Добавете телешки бульон, колкото да покрие фидето. Намалете огъня и бъркайте, докато течността се поеме.
4. Нарежете доматите на кубчета и ги добавете. Разбъркайте. Добавете още телешки бульон и продължете да бъркате - целта е фидето да омекне.
5. Поръсете с едро нарязан пресен лук и овкусете с кориандър, кимион, сол и черен пипер. Накрая добавете боба. Разбърквайте през цялото време.
6. Добавете нарязани на едро люти чушки, които само да овкусят пилафа. Преди сервиране ги извадете. Поръсете със ситно нарязан магданоз и пуснете бучка масло.

Продукти

  • 6 главички арпаджик 2 скилидки чесън зехтин 2 шепи арпа фиде 1 литър телешки или зеленчуков бульон 3 стръка пресен лук 2 щипки смлян кориандър щипка смлян кимион сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички