Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пелте от грозде

категория 0/5
1. Отделете зърната на гроздето и ги сложете в тенджера. Добавете водата и захарта и оставете сместа да ври, докато образува на повърхността си големи мехури и се сгъсти.
2. Прецедете сиропа в голяма купа. С помощта на лъжица притиснете зърната грозде, за да пуснат целия си сок.
3. В друга тенджера сипете 2 ч.ч. от прецедения сироп. Сипете на струйка нишестете, като едновременно с това бъркате енергично сиропа. След това сипете и брашното при непрекъснато бъркане. С черпак добавете и останалия сироп, като разбърквате до сгъстяване на сместа.
4. Дръпнете пелтето от огъня и го сипете в стъклени чаши или купички - то трябва да е все още течно. Оставете пелтето да се охлади напълно, а след това го поставете в хладилник.
5. Поднесете пелтето, гарнирано с листенце мента.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Максут Ашкар